Header image  
line decor
  HOME  ::  
line decor
     
 
       
G-kullen föddes 8/10-2019
Den 8/10 föddes G-kullen, två tikar och tre hanar efter Jodis de la bergerie d'Elan och Jhetro des Feux de l'Ange. De kommer vara leverensklara den 3/12. Valparna växer upp i vardagsrummet med familjen, de första tre veckorna är de bara runt de närmaste. Sedan är det fritt fram för alla att hälsa på. Den här kullen börjar namnen på G och är fornnordiska, Greipa, Garma, Grymm, Gorm och Glöd. De är leverensklara den 3e december. Vid leverens kommer de vara vaccinerade, doldafel försäkrade, registrerade i SKK och jordbruksverket. Vid fyra veckor togs träckprov och skickades till SVA, det visade att de inte hade mask (spolmask eller bandmask), de inte hade Giardia, Coccidier eller Cryptosporidium. Nya prover har skickats in vid 7 veckors ålder som jag väntar svar på, det här görs för att säga att de inte har det och för att slippa avmaska i onödan. De är bilvana och har både varit till stan och varit till en gård där de fick träffa kalv, alla visade fint intresse. Vid 7 veckor gjorde de ett valptest och nu är de bestämt vilka de tre tingade valparna är (grön,vit och blå). De äter nu Eukanuba puppy large för den har lågt i kalcium vilket ger bästa förutsättningar för bra höfter och armbågar. Varje gång de matas visslar vi i en retrivervisselpipa för att tidigt befästa en bra inkallning(alla får med sig en visselpipa).
Det är nu två valpar som letar hem, röd tik (Greipa) och Orange hane (Glöd).
Tveka inte att höra av er om ni vill ha en beauceron i erat liv!
Se mer bilder på valparna i albumet på FB.

G-kullen vid 3 veckor och 5 dagar gamla.

Glöd (6 veckor och 5 dagar).
Glöd är en mjuk kille som tycker om att kampa och lägger mycket tillit till sina människor. Han kampar glatt med kopplet första gången vi var i stan och hälsade glatt på främmande människor utanför affären. Han är väldigt matglad. Har också ett djurintresse.
Han är den absolut lugnaste i kullen och kan när som helst lägga sig och koppla av. När han åkte bil första gången la han sig direkt och sov.
Glöd vill komma till någon som uppskattar en hund som kan ta det lugnt men också kan uppmuntra honom till att ta för sig mera.

Greipa (5 veckor).
Greipa är en följsam och mjuk tik. Hon älskar att bära på saker och kommer gärna tillbaka med det man kastar(Greipa betyder gripa "den som tar tag"). Hon är glad i andra hundar och visar sig snäll genom att pussa de i mungipan. Hon sticker ibland iväg på egna äventyr men kommer direkt när man visslar. Hon tycker mycket om människor och är miljötrygg.
Hon har också ett djurintresse. Och är väldigt matglad.
Greipa är väldigt lik sin mamma Jodis och vill komma till någon som uppskattar en lättstyrd och följsam hund.
 
Jodis de la bergerie d'Elan
 
Jhetro des Feux de l'Ange

Regnr: SE12293/2015
HD:
A ED: 0/0
KORAD (Mentaltest 468 p, godkänd exteriörbeskrivning)
Sph1 Sph2 Sph3 (Godkänd i elitspår i brukset)
Cert på utställning

Jodis har en stor arbetsvilja och är lättstyrd. Hon är en fantastisk spårhund och har bra föremålsintresse. Hon blev uppflyttad på första tävlingen hela vägen upp till eliten. Hon är väldigt matglad och är en lätt hund att ha. Jodis tycker om människor och är mjuk och förig.
Regnr: LOF145151/19656 (Frankrike)
HD:
A Hjärta: ua
Cotation 4 (Franska korningen)
Fransk utställningschampion 2017
Brevet Ring 98/100 p
(Ring är som skydd)
Jhetro är mycket mer än bara snygg, han har jättebra föremålsintresse och väldigt bra fokus i arbete. Han är en social och självsäker hane som tycker om människor och andra hundar.




Jhetro
Jhetro bor i Frankrike och tävlar mest i utställning men har även tävlat i brevet ring. Ring är en hundsport med bitarbete. Jhetro älskar leksaker och bollar, han har ett fint föremålsintresse. När vi var där gick vi på en promenad och han bar sin fotboll hela vägen. Han är en lätt hund att ha och går bra att ha lös överallt. Han har en fin stamtavla med friröntgade hundar långt bakåt.


Den här kombinationen uppfyller Svenska beauceronklubbens krav för valphänvisning vilket betyder att de är friröntgade, tillgängliga och skottfasta.


Jag tror verkligen på den här kombinationen både med tanke på hälsa, exteriör, mentalt och tävling! Passar både till vallning, drag, lydnad och bruks!
Visa intresse för en valp redan nu, maila mig maja@asatronskennel.se eller ring 073-8198680.




Mer om Jhetro
Om Jhetro på franska kennel klubbens sida.
Om Jhetro på uppfödarens Feux de l'Ange sida.