Header image  
line decor
  HOME  ::  
line decor
     
 
       
F-kullen föddes 23/6-2017
Den 23/6 föddes F-kullen, tre tikar och två hanar efter Asatrons Blenda och Jedi de la bergerie d'Elan. De kommer vara leverensklara den 18/8. Valparna växer upp i vardagsrummet med familjen, de första tre veckorna är de bara runt de närmaste. Sedan är det fritt fram för alla att hälsa på. Den här kullen kommer namnen börja på F och vara fornnordiska, köparna väljer namn med premisserna att de kallar valpen för vad den heter. Vid leverens kommer de vara vaccinerade, avmaskade, doldafel försäkrade, registrerade i SKK och jordbruksverket. De kommer ha åkt bil förut, träffat alla slags människor, inklickade och ha gjort ett valptest. Efter valptestet kommer jag välja ut vilken valp som passar till vilken ägare. Tveka inte att höra av er om ni vill ha en beauceron i erat liv!
 
Jedi de la bergerie d'Elan
 
Asatrons Blenda

Regnr: LOF144804
HD:
A ED: 0/0
Cotation 4 (Franskt karaktärstest med utställning)
CANT (det franska vallanlagstestet)
Vallning nivå 3

Jedi används dagligen till att valla kor och getter. Han är en trevlig, snäll och extremt lättstyrd hund. Han har ett lugnt och trevligt sätt med djuren, men om korna utmanar honom så tvekar han inte att visa vem som bestämmer.
Regnr: SE42026/2012
HD:
A ED: 0/0
MH (skott 1)
Very Good på utställning
Används till brunst sök
Blenda bor på en stor gård med mjölkkor och används dagligen till att valla dessa. Blenda är en mjuk hund som är glad i alla sorters aktiviteter. Hon är en lätt hund att ha att göra med.
Jedi de la bergerie d'Elan
Jedi bor i Södra Frankrike på en gård med nöt och getter. Han kommer från samma kennel som Jodis, vilket är en kennel som avlar för vallande beauceroner. Det som är fokus då är att de är väldigt lättstyrda samtidigt som de kan jobba självständigt. Genom att avla på arbetade beauceroner med starka vallinstinkter är att då får man en beauceron som är mer lättstyrd och mer lätttränad och passar till alla aktiva hem och sporter!

Vallning
Han har även gjort det franska vall anlagstestet (CANT), i de filmer som är upplagda när han vallar, så syns det att han har stor vilja att hålla ihop flocken.
Är snäll och bits inte med starka vallinstinkter. Vid enbart två års ålder klarade han nivå 2 i vallningstävlningarna med "Excellent". I år ska han tävla i nivå 3 i vallning vilket är väldigt imponerande! Film: Jedi vallar.

Blenda
Blenda är en tik som jag har ute på foder. Hon bor hos Stina och Mattias i Edsbyn tillsammans med Brimer som är bror till Blenda. De har en lantgård med 200 mjölkkor som Blenda och Brimer hjälper till att valla, ta in till mjölkning o.s.v. De hjälper även till att leta brunstiga kor, dvs att genom lukta på kon kan Blenda markera och visa om det är dags att seminera kon. Blenda kommer från min B-kull, där alla 10 i den kullen är friröntgade på höfter och armbågar. Blenda har A-höfter och 0 på armbågarna.
Kerstin som är dotter i familjen tränar också lydnad med Blenda Film: Lydnad med Blenda.

Blenda och Jedi har en inavelsfrekvens på 0 %. Valparna får en bra stamtavla med många friröntgade individer, här är valparnas stamtavla. Jedi är son till Eddy som också är en mycket duktig vallhund som jobbar med kor. Jedis farfar är en välkänd beauceron som heter Turbo, som var fantastisk i vallning, utställning osv.
Den här kombinationen uppfyller Svenska beauceronklubbens krav för valphänvisning vilket betyder att de är friröntgade, tillgängliga och skottfasta.


Jag tror verkligen på den här kombinationen både med tanke på hälsa, exteriör, mentalt och tävling! Passar både till vallning, drag, lydnad och bruks!
Visa intresse för en valp redan nu, maila mig maja@asatronskennel.se eller ring 073-8198680.
Mer om Jedi
Jedis sidor

Om Jedi på uppfödarens De la bergerie d'Elans sida.
Om Jedi på ägarens Des bergers noirs du Jedi sida.