Header image  
line decor
  HOME  ::  
line decor
     
 
       
E-kullen född den 7de januari -16
Den 7de januari föddes 6 valpar, 4 tikar och 2 hanar. De kommer vara leverensklara den 3:e mars och är då 8 veckor. De är födda och uppväxta i vardagsrummet med familjen, de första tre veckorna är de bara runt de närmaste. Sedan är det fritt fram för alla att hälsa på. Den här kullen kommer namnen börja på E och vara fornnordiska, köparna väljer namn med premisserna att de kallar valpen för vad den heter. Vid leverens kommer de vara vaccinerade, avmaskade, doldafel försäkrade, registrerade i SKK och jordbruksverket. De kommer ha åkt bil förut, träffat alla slags människor, inklickade och ha gjort ett valptest. Efter valptestet kommer jag välja ut vilken valp som passar till vilken ägare. Det finns fortfarande valpar som letar rätt hem, så tveka inte att höra av er om ni vill ha en beauceron i erat liv!

E-kullen född den 7de januari -16
 
Famas de la Noe d'Orient
 
Asatrons Beila

HD: A ED: 0/0
Cotation 4
CANT (det franska vallanlagstestet)
Internationell utställningschampion och utställningschampion i Gibraltar, Lettland och Estland.
Finska korning +190 poäng. En stabil, fartig hund med stark karaktär!
HD: A ED: 0/0
MH (skott 2), KORAD
Uppflyttad till lägre klass spår (bruks).
Godkänt Vallanlagstest.
Excellent på utställning
Hon är en rolig hund att jobba med och en naturbegåvning på vallning. Hon är även en duktig spår och sökhund. Socialt självsäker i alla lägen. Det här är en tik med mycket energi och motor. En hund som vill och måste jobba!
Läs mer om
Beila.


Famas de la Noe D'Orient
Famas är en vänlig, lekfull och lätt hund. Han är friröntgad på både höfter och armbågar (HD:A och ED:0) med en bra stamtavla. Han är en mörk och väldigt snygg beauceron som är utställningschampion i Estland, Lettland, Gibraltar och internationell utställningschampion. Famas är född 2010 så han är fem år gammal. Han har flera kullar i Frankrike och Finland men inga i Sverige. Han har en helbror som är multichampion och en halvbror som också är multichampion som är välanvända avelshanar i Frankrike.

Vallning
Han har även gjort det franska vall anlagstestet (CANT), i de filmer som är upplagda när han vallar, så syns det att han har stor vilja att hålla ihop flocken.
Är snäll och bits inte med starka vallinstinkter.

Mentalitet
Han har klarat cotation 4 (franskt karaktärstest), och 190 poäng vid LTEP (Finsk korning) vilket är jättebra. Det visar att han är en orädd hund med stark karaktär. Han har stor vilja att arbeta, är kampglad och leker gärna. När jag var i Finland och parade Beila, så trots att han just hade parat Beila kampade han glatt med mig (se filmen). Han har stor vilja att vara sin matte till lags. Han går bra med andra hundar även hanar av olika rang. Han är en glad och snäll och är en social och tillgänglig hane.

Beila och Famas har en inavelsfrekvens på 0 %. Valparna får en bra stamtavla med många friröntgade individer, här är valparnas stamtavla. Den här kullen kommer bli en E-kull, det vill säga att alla valpköpare får välja varsitt fornnordiskt namn på E. Beila kommer från en kull på 10 valpar där alla är friröntgade på höfter och armbågar. Den här kombinationen uppfyller Svenska beauceronklubbens krav för valphänvisning vilket betyder att de är friröntgade, tillgängliga och skottfasta.


Jag tror verkligen på den här kombinationen både med tanke på hälsa, exteriör, mentalt och tävling! Passar både till vallning, drag, lydnad och bruks!
Visa intresse för en valp redan nu, maila mig maja@asatronskennel.se eller ring 073-8198680.



Famas är lättbelönad

I den här filmen kampar jag med Famas direkt efter parningen med Beila, han gillar verkligen att kampa!

Mer om Famas
Famas sidor

Om Famas på Blackcarambas sida.
Om Famas på de la Noe D'Orients sida .
Resultat sida på Finska Kennel Klubben.