Header image  
line decor
  HOME  ::  
line decor
   
 
Om Asatrons kennel

Vi är en kennel i Hudiksvall, Hälsingland. I Mars 2005 köpte vi Orphee från Norge och i februari 2008 föddes våran första kull av vår tik Jakira's Orphee och Satchmo's Occie. I mars 2010 hämtade vi hem Dakawee Du Pla de la Jasse från Frankrike. I maj 2012 föddes Dakas första kull, B-kullen(pappa: Cyrus du Pla de la Jasse), vilket blev 10 valpar. I juli 2013 föddes Dakas andra kull, D-kullen.

Orphee och Dakawee.

 
Våra hundar

Vi har dvärgtaxen Lotta, Lancashire heelern Bliss och beauceronerna Jodis och Beila. Beila tränar jag mycket sök med och Jodis tävlar jag i spår med. Vi har även dvärgtaxen Lotta som vi köpte mars 2011, det är husses hund. Bliss, lancashire heeler hämtade vi i maj 2017, och är Ronjas (lill-mattes) hund.

Kennelnamn

Fick vårat kennelnamn godkänt juni 08 av SKK. Vi valde asatrons som namn för vi ville ha ett fornnordiskt tema och för att vi är den nordligaste beauceronkenneln i Sverige. Alla våra valpar har fornnordiskt tema på sina namn.

Maja

Djur har alltid varit min passion! är utbildad allmänlydnadsinstruktör hos Svenska brukshundsklubben. Har arbetat med djur i hela mitt liv: akvarium, reptiler, djuraffär, minigrisar och lantbruk (kor). Har den teoretiska delen av jägarexamen.
Utbildad till Husdjursagronom på Sveriges Lantbruks Universitet i Uppsala.  I Utbildningen läste vi mycket som jag använder mig av i uppfödning såsom genetik, avel, foderlära och etologi (djurensbeteende).
Jag arbetar som produktionsrådgivare åt VÄXA Sverige.
Orphee var min första brukshund, med henne började jag tävla, vi kom till Lydnadsklass III, och Lägre bruks (spår). Jag har tidigare haft en jämthund och några omplacerade blandraser.

Marcus
Sköter om hundarna på hemma plan, utan Marcus skulle inget fungera! Jagar med Lotta. Har varit funktionär vid flertalet brukstävlingar samt gått lite kurser hos brukshundklubben.
Vår strävan...

Lev som du lär - även vi som uppfödare ska tävla och träna våra hundar. För att vi ska veta vad de går för och tillhandahålla våra hundar ett aktivt liv - precis som våra valpköpare. Våra hundar tävlas och tränas och lämnas inte ensamma i många timmar.
Är stolt över att vi aktivt tävlar i bruks med våra hundar!

En enhetlig ras - Strävar efter att beauceronen inte ska bli uppdelad i en bruksvariant och en utställningsvariant. Därför ska de meriteras både inom utställning, bruks, lydnad med mer. En beauceron ska se ut som en beauceron och vara en brukshund!

Hälsa är viktigt - HD och AD fel har stark nedärvning. Kan vara fria i flera led och sedan dyka upp igen. Vi är väldigt noga med bra stamtavlor utan frågetecken, i Frankrike måste de inte vara friröntgade för att avlas på, de behöver inte ens uppge om de har höftfel. Det finns kennlar även i Frankrike som är noga med höfter därför är val av individer mycket viktigt!

Kom och hälsa på oss!
Vi finns 1,5 mil utanför Hudiksvall i Håcksta. Kom gärna och hälsa på!